جزئیات وبلاگ

  • خانه
  • بلاگ
  • پیشگیری و کاهش هزینه های دندانپزشکی
image
image
21 خرداد 1402

پیشگیری و کاهش هزینه های دندانپزشکی

ه مجموعه ای از مراقبت ها و رسیدگی هایی که برای حفظ سلامت و بهداشت دهان و دندان خود می کنیم، درمان های پیشگیرانه دندان گفته می شود. این مراقبت ها شامل مسواک زدن روزانه، نخ دندان کشیدن، استفاده از دهانشویه، داشتن برنامه ی غذایی صحیح و همچنین چکاپ های مرتب دوره ای دندان ها توسط دندانپزشک می باشد. به این ترتیب شما نسب به سلامت و استحکام دندان های خود اطمینان حاصل می کنید.

دندانپزشکان، درمان های پیشگیرانه را به تمامی افراد به ویژه افراد سالخورده و زنان بارداری که دندانهایشان بیشتر در معرض آسیب قرار دارند و همچنین کودکان در حال رشد توصیه می کنند. چرا که دندان های در حال رشد برای داشتن استحکام و سلامت کامل نیاز به مراقبت بیشتری دارند.
درمان های پیشگیرانه دندان می تواند از پوسیدگی دندان، ایجاد رسوبات دندانی، بیماریهای لثه، از بین رفتن مینای دندان و سایر بیماریهای دهان و دندان جلوگیری کند. در این مطلب به تفصیل درباره انواع مراقبت ها، هدف و مزایای درمان های پیشگیرانه دندان توضیح می دهیم.

درمانهای پیشگیرانه دندان شامل چه مواردی است؟

  • مسواک زدن روزانه
  • نخ دندان کشیدن روزانه
  • استفاده از خمیر دندان مناسب
  • پرهیز از کشیدن سیگار و یا مصرف مشروبات الکلی
  • داشتن رژیم غذایی مناسب جهت حفظ سلامت دندان و لثه ها
  • چکاپ های منظم دوره ای توسط دندانپزشک
  • استفاده از نایت گارد و یا محافظ دندان در دهان
  • آموزش مراقبت های پیشگیرانه به سالمندان جهت سلامت و دوام بیشتر دندانها
  • مراقبت و درمانهای پیشگیرانه از دندان کودکان
  • مراقبت و درمانهای پیشگیرانه در دوران بارداری
  • انواع درمانهای پیشگیرانه دندان
  • انواع درمانهای پیشگیرانه دندان
  • جرم گیری
  • بروساژ
  • فلوراید تراپی
  • فیشورسیلانت تراپی
  • انجام تست های تشخیصی ژنتیکی و غربالگری سرطان دهان
  • مسواک زدن روزانه

در نظر داشته باشید مهم ترین مبحث در درمان های پیشگیرانه، این است که حداقل دو بار در روز به روش صحیح دندان ها، لثه و زبان خود را مسواک بزنید تا از تجمع باکتری در محیط دهان شما جلوگیری شده و دندانهایتان سفید و مستحکم باقی بماند. نکته ی مهم بعدی در مورد مسواک زدن، تعویض بموقع مسواک شخصی شماست که باید حداقل سه الی چهار بار در سال تعویض شود.

نخ دندان کشیدن روزانه
توصیه می شود روزانه از نخ دندان برای تمیز کردن فواصل دندان ها از باکتری هاو تجمع پلاک های آلوده بین دندانها استفاده کنید. اگر دندان های شما تحت درمان ارتودنسی است، می توانید از نخ دندان مخصوص ارتودنسی استفاده کنید.

پرهیز از کشیدن سیگار و مصرف مشروبات الکلی
توجه داشته باشید که کشیدن سیگار یا قلیان و مصرف مشروبات الکلی نه تنها سلامت و بهداشت دهان و دندان شمارا به خطر می اندازد، بلکه به زیبایی و درخشش دندان های شما آسیب می زند. بطور کل خشکی دهان، تغییر رنگ دندان، بیماری های عفونی لثه، ایجاد پلاک های آلوده بر روی دندان و سرطان دهان از عوارض مصرف سیگار و الک محسوب می شود.

داشتن رژیم غذایی مناسب جهت حفظ سلامت دندان و لثه ها
اگر طرفدار دندان های زیبا و سالمی هستید، رژیم غذایی مناسبی را برای خود انتخاب کنید. لازمه ی این امر، خوردن غذاهای کم کالری و از طرف دیگر حذف یا مصرف حداقلی از مواد قندی و غذاهایی با کربوهیدرات بالاست. زیرا خوردن خوراکی های شیرین موجب تجمع باکتری بر روی پلاک های دندانی شده و در نتیجه اسید های مضری تولید می کنند که به مینای دندان آسیب می زند و موجب پوسیدگی دندان شده یا احتمال ابتلا به بیماری های پریودنتال را بیشتر می کند. توصیه می کنیم، نوشیدنی های گازدار را کنار بگذارید و روزانه مقدار بیشتری آب بنوشید.
فلوراید یک ماده معدنی است که به طور طبیعی در آب و بسیاری از مواد غذایی وجود دارد. لازم است برای جلوگیری از زوال مینای دندان و پوسیدگی ناشی از آن، مواد غذایی حاوی فلوراید، کلسیم و فسفات را مصرف کنید. توجه داشته باشید که ویتامین ها نیز نقش مهمی در سلامت دندان های شما دارند.

چکاپ های منظم دوره ای توسط دندانپزشک
از آنجاییکه در ابتدا بیشتر بیماری های دهان و دندان ، درد و یا علائم مشخص دیگری ندارند، بهتر است هر 6 ماه یکبار توسط دندانپزشک معاینه شوید تا بیماری احتمالی شما، بموقع تشخیص و درمان شود.

استفاده از نایت گارد و یا محافظ دندان در دهان
نایت گارد ابزاری است که در هنگام خواب از دندانها در دهان محافظت می کند. این ابزار برای افرادی که دچار عادتهای غلط مانند: دندان قروچه و فشردن دندانها به یکدیگر در خواب هستند توصیه می شود. به عبارت دیگر نایت گارد و یا محافظ های دندانی بعنوان یک لایه حفاظت کننده، بین دندان های بالا و پایین عمل می کند و از اعمال فشار بر روی دندان ها می کاهد.

آموزش مراقبت های پیشگیرانه به سالمندان جهت سلامت و دوام بیشتر دندان

هده نیستند، مانند حفرههای بین دندانها و مشکلات زیر خط دندان را به طور واضح ببینند.

هدف از درمانهای پیشگیرانه دندان
هدف از درمانهای پیشگیرانه دندان

به طور کلی مراقبتهای پیشگیرانه دندانپزشکی بهجای درمان به اقداماتی که جهت جلوگیری از بیماری انجام میشود، اشاره دارد.
اگر از دندانهایتان مراقبت نکرده و بهداشت دهان و دندان را بهدرستی مدیریت نکنید،، ممکن است مجبور شوید هزینههای زیادی برای ترمیم دندان بپردازید. دندانپزشکی پیشگیرانه بر اهمیت رویههای بهداشتی در حال انجام و اقدامات روزمرهای که برای جلوگیری از پوسیدگی دندان و سایر بیمارها انجام میشود، تأکید دارد.

پیشگیری از بیماری دهان و دندان یا تشخیص بموقع
مراقبت های روزانه شما در زمینه حفظ سلامت و بهداشت دهان و دندان مهم ترین اقدام برای جلوگیری از پوسیدگی و دیگر بیماری های دندان است. لازم است برای پیشگیری از تشکیل پلاک های آلوده و تجمع باکتری بر روی دندان حداقل دو وعده مسواک زدن را در برنامه ی مراقبت های خود قرار دهید. از طرف دیگر چکاپ های دوره ای توسط دندانپزشک می تواند موجب انجام بموقع درمانهای پیشگیرانه ای ازجمله جرمگیری، بروساژ و … شود و یا در صورتی که شما به بیماری های دهان و دندان مبتلا شده باشید تشخیص زود هنگام و درمان بموقع آن از ابتلا به بیماری های عفونی و خطرناک پیشگیری کند. بطور مثال تشخیص بموقع بیماری لثه می تواند از ابتلا به بیماری پریودنتال و از دست رفتن دندان شما جلوگیری کند.

پرهیز از درمانهای گرانقیمت دندانپزشکی
مراقبت های پیشگیرانه ای که شما در منزل برای بهداشت دهان و دندان خود در نظر می گیرید و یا درمان های پیشگیرانه ای که توسط دندانپزشک انجام می شود، شما را از پرداخت هزینه های سنگین درمان های دهان و دندان نجات خواهد داد. پس در نظر داشته باشید هزینه و زمانی که برای خرید و استفاده از نخ دندان و مسواک صرف می کنید، بسیار کمتر از هزینه و زمانی است که در صورت بی توجهی، برای درمان های گران قیمت دندانپزشکی مجبور به پرداخت آن خواهید شد.

حفاظت از سلامت کل بدن
توجه داشته باشید که بهداشت و سلامت دهان و دندان شما تاثیر مستقیمی بر سلامت کل بدن شما خواهد داشت. بطور مثال اگر شما به بیماری پریودنتال دچار شوید، در معرض خطر ابتلا به بیماری پانکراس قرار خواهید گرفت. به عبارت دیگر بی توجهی شما به مراقبت های روزانه و درمانهای پیشگیرانه موجب تجمع باکتری و تشکیل پلاک های آلوده و ایجاد عفونت های دهانی خواهد شد که این مسئله می تواند در درجه اول موجب بیماریهای جینجیویت (التهاب لثه) ، پریودنتال و در مرحله بعد به مشکلات بسیار خطرناک تری از جمله خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی، پوکی استخوان و یا سرطان دهان را به دنبال داشته باشد. در نظر داشته باشید که عدم درمان بموقع بیماری پریودنتال در افراد دیابتی ممکن است موجب تحلیل و از دست دادن استخوان فک شود.

    اشتراک گذاری :

نظر بدهید